19, 20 en 21 juni 2014
De Doelen Rotterdam
Volg ons op Twitter
Volg ons op Facebook

De 157 Musici

Het orkest


"Intense… Impressive… Impossible to resist…"
New York Times over het Rotterdams Philharmonisch Orkest

Muziek waar de vonken vanaf spatten, in een uitvoering op het scherp van de snede: dat is het Rotterdams Philharmonisch Orkest ten voeten uit. Wereldwijd erkend als een toporkest onderscheidt het Rotterdams Philharmonisch zich met vlammende uitvoeringen van het klassieke repertoire en grensverleggende nieuwe producties. Met de symfonische filmtrilogie Lord of the Rings Live realiseerde het orkest onlangs nog ‘een van de succesvolste pogingen in het trekken van nieuw publiek ooit’, aldus NRC Handelsblad: ieder jaar ervaren ruim 100.000 concertbezoekers in binnen- en buitenland hoe klassieke muziek een inspirerende avond uit wordt bij het Rotterdams Philharmonisch.

Rotterdam Symphony Chorus

Het Rotterdam Symphony Chorus is een gloednieuw, jong, professioneel symfonisch koor, opgericht door de Stichting Laurenscantorij in samenspraak met de Doelen en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Artistiek leider en dirigent van het Rotterdam Symphony Chorus is Wiecher Mandemaker. Het is een uitbreiding van het Laurens Collegium Rotterdam (www.laurenscollegium.nl) en valt net als dat koor onder beheer van de Stichting Laurenscantorij. Het Rotterdam Symphony Chorus is speciaal in leven geroepen om op hoog niveau composities uit te kunnen voeren die een symfonisch, professioneel koor vereisen.

Het Rotterdam Symphony Chorus debuteerde in november 2013 met de broers Lucas en Arthur Jussen in Ein deutsches Requiem van Johannes Brahms. Het voert ook A Sea Symphony van Ralph Vaughan Williams uit met het Rotterdams Philharmonisch Orkest, onder leiding van James Gaffigan.

Voor meer informatie: www.rotterdamsymphonychorus.nl

Vocal solist

Lisa Gerrard werd beroemd als zangeres van Dead Can Dance – een groep die zich onderscheidde met muziek waarin Afrikaanse ritmes samenvloeiden met Gregoriaanse zangen, melodieën uit het Midden-Oosten, Keltische folklore en art rock tot een ongrijpbare klankwereld van betoverende schoonheid en grootse overweldiging. Haar werk met Dead Can Dance bracht haar in contact met de filmindustrie, waar ze als zangeres en componiste muziek maakte voor tientallen titels. Ze werkte onder meer samen met de legendarische Ennio Morricone; haar muziek bij Gladiator, die ze samen met Hans Zimmer schreef, werd onderscheiden met een Golden Globe.

Dirigent

Ludwig Wicki is geboren en getogen in het Zwitserse kanton Luzern. Hij studeerde trombone en vervolgens koor- en orkestdirectie. Van 1980 tot 1989 speelde hij trombone in het AML Luzerner Sinfonieorchester. Sinds 2004 doceert hij directie aan de Hochschule der Künste Bern. Hij is dirigent van de brassban Bürgermusik Luzern en van de Hofkirche van Luzern. Ludwig Wicki is oprichter en artistiek leider van het 21st Century Orchestra waarmee hij geregeld speciale filmmuziekconcerten verzorgt. Daarbij werkt hij samen met componisten als Howard Shore, Randy Newman en Martin Böttcher. In 2008 gaf hij met dit orkest in Luzern de eerste live uitvoering van de filmmuziek voor The Fellowship of the Ring. 
Gladiator Live is een samenwerking tussen het Rotterdams Philharmonisch Orkest en de Doelen
De Doelen
Rotterdam Philharmonisch Orkest
AD